Wat als je door de inzet van communicatie- en gedragsinterventies duizenden, misschien wel miljoenen mensenlevens kan redden, of juist op het spel zet?

Ruim een jaar geleden kwam onze wereld volledig op z’n kop te staan. Alles moest anders: we gingen massaal thuiswerken, kinderen en studenten volgden online les, we moesten fysiek afstand houden tot onze dierbaren, extra hygiënemaatregelen volgen, op andere manieren sociale contacten onderhouden en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maatregelen die letterlijk levens hebben gered, maar die ook veel van ons aanpassingsvermogen vroegen.

Hoe zorg je ervoor dat mensen hun gedrag aanpassen, in een tijd waarin er ook nog eens veel onzekerheid heerst en er veel misinformatie rondgaat? Talloze studies hebben aangetoond dat ons gedrag vaak niet puur op ratio gebaseerd is, maar door talloze factoren wordt beïnvloed. Ook tijdens de pandemie zag je dit terug. Denk aan het moment dat we massaal toiletpapier en blikjes voeding insloegen, ondanks dat we wisten dat er in Nederland niet snel tekorten zullen zijn.

Inzichten uit de gedragswetenschappen hebben geholpen om ons huidige gedrag te begrijpen en vervolgens goede communicatie- en gedragsinterventies te ontwikkelen, waardoor mensen sneller belangrijke veranderingen in hun gedrag maakten.

Wat zijn voorbeelden van interventies tijdens COVID-19, die gebaseerd zijn op kennis uit de gedragswetenschappen? En hoe kan jij deze inzichten gebruiken voor jouw eigen organisatie, om op een onderbouwde en effectieve manier het gedrag van jouw doelgroep te veranderen?

In deze whitepaper vind je 10 wetenschappelijk onderbouwde ideeën voor communicatie en gedragsinterventies die volop inspiratie bieden voor jouw organisatie.

Klik hier om de whitepaper te downloaden. 

Ben je zelf op dagelijkse basis bezig met communicatie & gedragsverandering, of heb je hier veel interesse in? Word dan gratis lid van De Behaviour Club, het netwerk voor alle Nederlanders en Belgen die bezig zijn met gedragsverandering. Check: https://behaviourclub.nl/

 

 

 

(Visited 142 times, 1 visits today)

Also published on Medium.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *