Communicatiewetenschapper met hart voor de praktijk (per november 2021 beschikbaar voor een nieuwe uitdaging!)

Onderzoek rondom native advertising (branded content)

In februari 2020 ben ik gepromoveerd aan Universiteit Antwerpen met mijn onderzoek naar native advertising op nieuwswebsites: advertenties die dezelfde vorm hebben als de gewone content van de nieuwswebsite (denk aan een gesponsord artikel, of een gesponsorde nieuwsvideo). Het doel van de onderzoeken was om beter te begrijpen hoe native advertenties werken én om te kijken hoe praktijkprofessionals de advertenties op een effectieve en duurzame manier kunnen implementeren. Ik vind relevant zijn voor de praktijk minstens zo belangrijk als het behalen van wetenschappelijke publicaties (stiekem zelfs belangrijker). Alle onderzoeken zijn daarom zoveel mogelijk in samenwerking met mediabedrijven en adverteerders uitgevoerd (waarbij ik volledig onafhankelijk blijf en onafhankelijk gefinancierd ben, door het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek). De resultaten van de onderzoeken zijn, waar mogelijk, vertaald in praktische whitepapers, presentaties en adviezen voor adverteerders, wetgevers en mediabedrijven.

Onderzoek naar vaccinatiebereidheid & communicatie rondom het vaccineren tegen COVID-19
Alhoewel de grote meerderheid van de Belgen aangeeft zich te willen laten vaccineren om zichzelf en hun omgeving te beschermen, zijn er ook nog mensen met vragen en twijfels, of weigeraars. Het is belangrijk om hier goed naar te luisteren en om in kaart te brengen welke twijfels, onzekerheden en behoeftes er bestaan rondom het vaccineren tegen COVID-19. Als onderdeel van de onderzoeksgroep VAXCOM  van Universiteit Antwerpen  onderzoek ik daarom de vaccinatiebereidheid in België en de overwegingen en behoeftes bij het maken van de keuze om wel of geen vaccin te laten zetten. Daarnaast onderzoeken we op wat voor manieren communicatie kan helpen om vaccinatietwijfelaars te bereiken, om te luisteren wat er bij hen leeft, waar mogelijk vragen te beantwoorden en om eventuele onjuiste overtuigingen (door bijvoorbeeld misinformatie) weg te nemen.

Onderzoek en strategisch advies rondom communicatie, marketing en gedragsverandering in de praktijk  – beschikbaar voor uitdagingen per oktober / november 2021

De afgelopen jaren heb ik met veel plezier onderzoek uitgevoerd, maar wat ik nóg leuker vind is het vertalen van de inzichten naar strategieën & concrete acties. Een positieve impact maken met communicatie, op basis van inzicht in menselijke drijfveren, behoeftes en denkpatronen. Momenteel werk ik voltijds voor de Universiteit Antwerpen, maar ik sta per oktober / november 2021 open voor uitdagingen in de praktijk (in de Randstad, Brabant, of in regio Antwerpen). Onderwerpen die mij sterk interesseren zijn:

Strategische Content Marketing
Onderzoek & advies voor marketing, media en maatschappij
Psychologie in relatie tot gedragsbeïnvloeding (gedragswetenschappen)
UX research

Zin om over het bovenstaande verder te praten? Stuur even een berichtje.

Ik ben ook benieuwd naar jouw verhaal! 🙂

(Visited 810 times, 1 visits today)