Communicatiewetenschapper met hart voor de praktijk

Sinds 2016 verricht ik als promovendus aan Universiteit Antwerpen onderzoek naar native advertising, voornamelijk op online nieuwswebsites.

Ik doe dit omdat ik geloof dat goed onderzoek de marketing- en mediawereld verder vooruit kan helpen.
Alle onderzoeken worden daarom zoveel mogelijk in samenwerking met mediabedrijven en adverteerders uitgevoerd (waarbij ik volledig onafhankelijk blijf en onafhankelijk gefinancierd ben).
Bovendien vorm ik de resultaten direct om in advies voor de praktijk. Het vertalen van onderzoeksresultaten naar praktisch advies is wat ik het leukste vind aan mijn werk!

Waar ik je mee kan helpen:

In-feed native advertising
Onderzoek & advies voor marketing & media
Strategische Content Marketing
Copywriting

Drie quotes die mijn visie op marketing, media & communicatie samenvatten: 

1.Stop selling, start helping

Mensen kopen geen producten of diensten om de eigenschappen van die producten en diensten zelf, maar om het resultaat dat ze ermee kunnen bereiken.

Pas als je mensen echt verder helpt om hun leven op wat voor manier dan ook mooier of beter te maken, zullen ze openstaan voor jouw product en dienst. Het draait dan ook niet om jou, maar om wat je aan andere mensen kunt bieden. Hoe meer je met jouw marketing en communicatie aantoont dat je écht om jouw doelpubliek geeft, des te effectiever deze zal zijn.

Stop met het creëren van ‘wegwerpcontent’ zoals blogposts zonder waarde of social media berichten zonder achterliggende strategie.

Start eerst met het verkrijgen van een heel diep inzicht in wie jou publiek is en wat jouw publiek zoekt en creëer dan de ‘killercontent’ waarmee je mensen daadwerkelijk vooruit helpt.

2. You can trick people into clicking on your content, but you can’t trick them into liking it

Mijn onderzoeken naar native advertising en talloze praktijkvoorbeelden laten zien dat mensen content van alle soorten bronnen (dus ook bedrijven) leuk kunnen vinden, als je maar voldoende waarde biedt.

Je kunt daarom nog zoveel geld achter campagnes zetten om content op wat voor manier dan ook bij jouw publiek te brengen, dat bereik brengt je pas daadwerkelijk iets als de content mensen vervolgens ook echt raakt, verder helpt, of op wat voor manier dan ook in beweging brengt.

Richt je daarom niet op het aantal clicks of views, maar richt je op het creëren van waarde. Dat bereik volgt dan vanzelf.

3. The best advertising is done by satisfied customers

Je kunt nog zo creatief, grappig of waardevol in je marketing- en communicatie activiteiten zijn, als jouw product en dienst niet de verwachtingen waarmaakt, dan kom je niet ver met je content marketing. Het begint daarom met een goed product of dienst waarin je de marketing al integreert en een goede relatie met je publiek.

In het digitale tijdperk is het meer dan ooit cruciaal dat je als organisatie open, eerlijk en met je publiek communiceert, in plaats van tegen. Wees niet bang voor kritiek, maar luister en reageer actief en gebruik iedere kans op feedback om jouw product nog beter te maken, of om successen te delen.

Een open deur, maar wel eentje waar nog te weinig organisaties inlopen. 😉

Meer weten? 

Ik wil jou graag ook leren kennen! 🙂

(Visited 383 times, 1 visits today)