Een native advertentie kan nooit het nieuws vervangen. Immers: nieuwsartikelen worden gemaakt door journalisten, die worden betaald om op onafhankelijke  wijze, zonder enige belang, de lezer te informeren.

Is het daarom zo dat lezers per definitie ook kritischer tegenover native advertenties staan? Of zijn er factoren die dit kunnen beïnvloeden? Door middel van twee experimenten heb ik onderzocht wat de invloed is van (1) het type en de betrouwbaarheid van de adverteerder en (2) zogenoemde ‘message sidedness’ – tweezijdig adverteren.

Benieuwd naar de studies en de resultaten? Lees dan mijn nieuwe blog op Marketingfacts.

(Dit onderzoek is uitgevoerd onder begeleiding van Prof. dr. Steve Paulussen en Prof. Dr. Karolien Poels, aan de Universiteit Antwerpen. Op basis van de eerste studie verschijnt medio 2020 een artikel in ‘Advances of Advertising Research’ (Vol. XI)).

 

(Visited 148 times, 1 visits today)

2 Comments

  1. Niels maart 30, 2021 at 6:58 am

    Is dit artikel ook online gepubliceerd? Ik kan het namelijk nergens vinden en zou het heel graag willen lezen voor mijn eigen scriptie.

    Reply
  2. Simone Krouwer april 13, 2021 at 7:02 am

    Het artikel verschijnt deze zomer. Anders kan je een mailtje sturen naar simone.krouwer@uantwerpen.be. Dan stuur ik je het artikel.

    Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *