Vrijdag 28 februari 2020 is een dag die voor altijd in mijn geheugen gegrift staat. Het was koud, het regende, maar dat maakte allemaal niet uit, want op deze dag mocht ik voor mijn doctoraatsjury én zestig familieleden, collega’s en vrienden mijn proefschrift over native advertising verdedigen. Vanaf die dag mag ik ook door het leven gaan als Dr. Krouwer (maar zeg toch maar gewoon Simone ;-)).

 

Tijdens mijn doctoraat heb ik mij altijd hard gemaakt voor het gratis toegankelijk maken van wetenschappelijk onderzoek voor de hele samenleving. Veel van ons onderzoek wordt indirect gefinancierd door de belastingbetaler. Ik vind dan ook dat we moeten proberen om zoveel mogelijk van de kennis te delen met groepen die hier baat bij kunnen hebben (in mijn geval: marketeers, mediaprofessionals, wetgevers).

Helaas is het zo dat de wetenschappelijke tijdschriften maar wat graag veel geld willen blijven verdienen aan de publicaties, wat betekent dat onderzoekers die willen publiceren vaak niet zomaar de onderzoekspapers mogen delen. Daarom deelde ik tot nu toe vooral samenvattingen van de onderzoeken in praktische blogs (die sowieso een stuk makkelijker te volgen zijn ;-)).

Goed nieuws voor de diehards die graag alle onderzoeken in detail lezen

Wil je toch graag alle onderzoeken en cijfers eens in detail bekijken? Dan heb ik goed nieuws. Mijn proefschrift over native advertising (met daarin alle onderzoeken) mag ik namelijk wél vrij toegankelijk maken voor een breed publiek.

Deze kun je vanaf nu dan ook downloaden via deze link.

Bij deze wil ik ook graag nog mijn dank uitspreken aan alle mensen die hebben bijgedragen aan de totstandkoming, uitvoering en verspreiding van de onderzoeken. Ook wil ik jou als bezoeker van deze website bedanken voor je interesse in de onderzoeken. Als je naar aanleiding van het lezen van het proefschrift nog vragen hebt, dan mag je mij natuurlijk altijd contacteren.

 

(Visited 354 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *